Absolut Radio: Naše stanice rostou díky DAB+ nejvíce v Německu

23. duben 2024

Dlouhodobý nárůst poslechovosti svých digitálních stanic zaznamenává společnost Antenne Deutschland skrze Absolut Radio. Daří se nejen stejnojmennému programu v prvním celoplošném multiplexu DR Deutschland, ale také dalším okruhům. Za nárůstem poslechovosti je právě popularita platformy digitálního pozemního vysílání DAB+.

Čtěte také

V přepočtu na poslechovost v průměrné hodině dosáhlo v rámci aktuální Mediální analýzy 2024 Audio I Absolut Radio nárůstu o 18 procent, čímž se jednoznačně řadí mezi vítěze průzkumu trhu mezi celoněmeckými programy. Stanice Absolut Radio si tak upevňují svou pozici na rozhlasovém trhu, prosazují se v každé kategorii a výrazně rozšiřují svůj záběr. Výrazný nárůst je zejména u marketingově důležité věkové skupiny 14 až 49 let, a to o 22 procent.

„S našimi stanicemi se často vědomě vydáváme pro rádio neobvyklými cestami, hodně zkoušíme a někdy zavádíme takzvaná rádiová no-goes (cesta, kudy by se broadcaster neměl vydávat, pozn. red.),“ komentoval výsledky Mirko Drenger, generální ředitel Antenne Deutschland. „Nová čísla nám ukazují, že jsme na správné cestě oslovit nové cílové skupiny. Zdá se, že i náš program převádí tyto cílové skupiny na dlouhodobé posluchače,“ doplnil Drenger.

autor: lukpo
Spustit audio

Související